Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові перевірили бомбосховища: майже половина готові


Російський винищувач-бомбардувальник Су-34
Російський винищувач-бомбардувальник Су-34
Половина харківських бомбосховищ готові до прийому жителів області у випадку нападу ворожих військових літаків. Як заявив заступник голови обласної державної адміністрації Василь Хома, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, на Харківщині 427 бомбосховищ, із них готові прийняти людей для порятунку 101 підземна споруда.

«Готові 101, обмежено готові 95 сховищ і 231 перебуває на різних стадіях готовності, зараз там ведуться певні роботи», – повідомив Василь Хома.

Також заступник очільника області додав, що для порятунку можливе використання 29 підземних станцій Харківського метрополітену, у них зможуть сховатися до 170 тисяч жителів міста. Хома каже, що зараз обстежують підвали, які можна використовувати під бомбосховища.

За словами заступника голови харківської ОДА, в області 919 радіаційних укриттів, вони теж мають різний ступінь готовності до екстреної евакуації людей.

Наразі відповідні служби проводять ревізію систем сповіщення зі звуковими сиренами, інформаційними повідомленнями, через телебачення та радіозв’язок.

Василь Хома зауважив, що нинішня ситуація з мобілізацією оборони виявила чимало серйозних проблем, зокрема і з евакуації цивільних громадян. Одна з головних проблем, за його словами, – це те, що упродовж 23 років української незалежності знищувалася мережа дротового радіомовлення, яка вважається стратегічною, бо під час військових дій використовується для термінових повідомлень населенню.
XS
SM
MD
LG