Доступність посилання

ТОП новини

Українські моряки вимагають від влади рішень про подальші дії військових


Моряки тральщика «Черкаси», який перебуває на окупованій території в озері Донузлав, вимагає від керівництва ухвалити конкретне рішення щодо подальших дій військових. Про це йдеться у зверненні особового складу до в. о. президента, прем’єр-міністра, міністра оборони, начальника Генерального штабу ЗС України, яке публікує «Українська правда».

«Просимо Вас ухвалити конкретне рішення щодо наших подальших дій у зв’язку з тим, що більшість особового складу не знає, чого їм та їхнім сім’ям чекати в найближчий час, та вжити рішучих дій щодо розв’язання ситуації, що склалася», – мовиться в зверненні.

Моряки вимагають «дати роз’яснення щодо дій військовослужбовців, у яких батьки перебувають на території України, а дружини з дітьми – в АР Крим та навпаки, а також роз’яснення щодо долі військовослужбовців та їхніх сімей, що проживають на території АР Крим».

«Просимо Вас затвердити найближчим часом план евакуації сімей військовослужбовців, що проходять службу у військових частинах, дислокованих на території АР Крим та окупованих російськими військами, і надати нам цю інформацію усіма можливими засобами», – мовиться в заяві.

Крім того, військові занепокоєні інформацією про випадки притягнення до кримінальної відповідальності військовослужбовців, які звільняються з військової служби за контрактом (за статтею «неповна службова відповідність») з військових частин ЗС України, дислокованих на території Криму та виїжджають на територію України.

«Серед варіантів наших подальших дій немає жодного, що влаштовував би військовослужбовців ЗС України. Ворожа сторона пропонує нам здатися та прийняти російське громадянство, або виїжджати з території Криму без можливості сюди повернутися», – наголошують військові.

«Часу чекати в нас немає, бо нам постійно надсилають погрози щодо штурму нашого корабля, а у деяких випадках погрожують притягненням до кримінальної відповідальності», – наголошують вони.

«Запасів палива та прісної води щодня стає менше, вийти з озера Донузлав у відкрите море кораблі не мають змоги через те, що вихід заблокований затопленими кораблями, тому просимо Вас якнайшвидше розглянути наше звернення та негайно прийняти відповідне рішення», – наголошують моряки.

«Усі військовослужбовці нашої частини до теперішнього часу вірні військовій присязі та українському народу та надіються на ваші негайні та адекватні рішення!» – наголосили українські військові.
XS
SM
MD
LG