Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія поки що не буде запроваджувати візи з Україною


Володимир Путін
Володимир Путін
Росія поки що утримається від санкцій у відповідь стосовно США і введення візового режиму з Україною, заявив президент Росії Володимир Путін на засіданні Ради безпеки.

«Думаю, ми поки що маємо у триматися від кроків у відповідь. І насамперед, це стосується візового режиму з Україною, тому що в разі введення нами візового режиму з Україною постраждають взагалі ні в чому не винуваті мільйони українців, які живуть небагато і, працюючи в Росії, заробляють невеликі гроші для підтримки сімей. Не треба цього робити», – сказав Путін.

На зустрічі міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що Київ продовжує робити суперечливі заяви щодо відносин з Росією. «Зокрема, пролунали заяви про те, що вони чи то закривають, чи то «підвішують» свою участь у Співдружності незалежних держав і мають намір вводити візовий режим у відносинах з Росією. У цій ситуації, якщо це станеться, ми теж вам доповімо наші пропозиції», – сказав глава МЗС Росії.

Напередодні Рада національної безпеки і оборони України доручила Міністерству закордонних справ запровадити візовий режим для громадян Росії. Конкретного часу, протягом якого такий режим має бути запроваджений, РНБО не вказала.

Згодом прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що із запровадженням візового режиму з Росією поспішати не варто.
XS
SM
MD
LG