Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни тримають на прицілі українські кораблі на Донузлаві – речник Міноборони


На п’яти українських військових кораблях, заблокованих у Криму в озері Донузлав, підняті прапори України і ВМС України. Тим часом, з берега українські військові кораблі блокуються російськими військовослужбовцями, на березі розгорнуті три кулеметні точки. Інформацію про це на своїй сторінці в Facebook розмістив начальник кримського медіа-центру Міністерства оборони України Владислав Селезньов.

За його даними, кораблі перебувають на рейді, стоять на якорях, особовий склад залишається вірний присязі народу України. Він також зазначив, що джерела не підтверджують спроби прориву українських військових кораблів через барикаду на виході з бухти Донузлав у зв’язку з неможливістю реалізації цього завдання.

«Біля причальної стінки перебувають корвет «Вінниця», катери «Генічеськ» і «Херсон». Поруч дислокуються тральщик «Чернігів» і МДК «Кіровоград». На рейді бухти ВДК «Ольшанський» і тральщик «Черкаси», – пише Селезньов. За його словами, на причальній стінці перебувають озброєні солдати Російської Федерації.

За його даними, українські військові чекають відповідних вказівок від керівництва щодо подальшої діяльності.

Російські війська заблокували українські судна у кримській бухті Донузлав. Особовому складу оголосили ультиматум: або зраджують присягу і переходять на бік окупантів, або віддають кораблі і вільно залишають межі Криму.

Щоб заблокувати вихід з бази Військово-морських сил України на озері Донузлав, що на північному заході Криму, росіяни ще 6 березня підірвали і затопили два списаних кораблі. Таким чином, українські судна, серед яких великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», середній десантний корабель «Кіровоград» і морські тральщики «Черкаси» і «Чернігів» опинилися в пастці. Вони не можуть вийти у відкриті води і не мають стабільного зв’язку з сушею. У прес-службі

Міністерства оборони України зазначили, що поінформовані про ситуацію, що склалася у бухті Донузлав, взаємодія з екіпажами налагоджена.
XS
SM
MD
LG