Доступність посилання

ТОП новини

У Криму були викрадені й досі не знайдені 9 людей – «Євромайдан SOS»


У Криму були викрадені та досі не знайдені щонайменше 9 людей: 5 громадських активістів та 4 військовослужбовці.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє спільнота «Євромайдан SOS». Громадські активісти вимагають від уряду України активних дій з пошуку зниклих людей. З-поміж них значаться:

Михайло Вдовченко, громадський активіст
Владислав Поліщук, громадський активіст
Іван Бондарець, громадський активіст
Валерій Ващук, громадський активіст
Абу Юсуф, громадський активіст
Євгеній Півоваров, військовослужбовець
Анатолій Кальян, військовослужбовець
Владислав Нечипоренко, військовослужбовець
Олександр Філіппов, військовослужбовець

Крім того, у суботу ввечері «5 канал» з посиланням на новинну агенцію Reuters повідомив, що в Криму викрали полковника Юлія Мамчура, командира українського військового аеродрому в Бельбеку. Він особисто сказав про це кореспонденту Reuters. Місце перебування українського офіцера наразі невідоме. Речник кримського медіа-центру Міноборони Владислав Селезньов повідомив, що востаннє полковника бачили після штурму аеродрому, як він стояв і розмовляв з «невідомою людиною у військовому одязі».

Раніше був викрадений і після дев’яти днів у полоні звільнений голова Всекримської української ради Андрій Щекун. В інтерв’ю Радіо Свобода він розповів, яким тортурам піддавали його та інших бранців: «Били, катували, електрику підключали, лупили по спині. Випитували, чи пов'язаний з «Правим сектором», хто фінансує, хто керує. Крім того, знущалися деякі охоронці, стріляли у руки і ноги з пневматичної зброї. Не давали їсти, інколи й пити. Було дуже, дуже важко. Але й були люди, яким ще гірше діставалося. Їх привозили майже щоночі, щоранку. Одному з хлопців вухо відрізали. А він взагалі ні до чого не причетний, хоч і прийняли його за «Правий сектор».

Активісти «Євромайдан SOS» просять повідомити їм, якщо хтось має додаткову інформацію про цих людей або про інші факти викрадення людей у Криму.
XS
SM
MD
LG