Доступність посилання

ТОП новини

Росія не відмовилась від плану вторгнення на територію України – секретар РНБО


Андрій Парубій
Андрій Парубій
Секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Парубій заявляє, що Росія не відмовилась від плану нападу на материкову територію України.

«Триває дія їхнього плану за назвою «Російська весна», тривають спроби дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України... Перекидаються диверсійні групи з метою дестабілізації ситуації, що могла б стати основою для вторгнення російських військ на територію України. Тому для нас найбільш важливим питанням є зміцнення оборони наших кордонів на півночі, сході й на півдні нашої країни», – сказав Парубій.

За його словами, незважаючи на заяви офіційних осіб Росії про відсутність бажання нападати на Україну, на кордонах продовжує залишатися близько 100 тисяч російських військових, готових до вторгнення.

Практично кожного дня українській стороні вдається затримувати диверсійні групи, які перекидаються здебільшого з території Росії з метою дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах, захоплення адмінбудівель, наголосив секретар РНБО.

Також Парубій заявив, що впродовж останнього часу заарештовано кілька лідерів екстремістських угруповань, які ставили собі за мету дестабілізувати ситуацію в східних регіонах.
XS
SM
MD
LG