Доступність посилання

ТОП новини

Обама: США і союзники далі тиснутимуть на Росію через анексію Криму


Сполучені Штати та їхні союзники не відмовляться від тиску на Росію через анексію цією країною Криму. Про це заявив президент США Барак Обама.

Він додав, що США стурбовані посиленням присутності російських військ уздовж кордону з Україною. Обама вважає, що Москва «прораховує наслідки» несприйняття світовою спільнотою дій Росії в Криму.

«Анексія Криму не завершена в тому сенсі, що міжнародна спільнота не визнає її. Очевидно, що російські військові контролюють Крим. Є ряд осіб у Криму, які підтримують цей процес. Немає очікувань, що вони будуть витіснені за допомогою сили. Те, що ми можемо використати, є юридичні аргументи, дипломатичні аргументи, політичний тиск, економічні санкції, які вже запроваджені, щоб переконатися, що цей процес має свою ціну», – сказав президент США.

Обама назвав Росію «регіональною державою», яка загрожує сусідові через свою слабкість. Якщо Росія мала б істотний вплив в Україні, то їй не довелося б надсилати туди війська для здійснення своєї політики, вважає він.

Обама визнав, що у Росія має військовий контроль над Кримом, але знову заявив, що США та їхні союзників «не визнають того, що відбувається» на півострові.

Раніше сьогодні генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен висловив «серйозне занепокоєння» повідомленнями про посилення присутності російських військовослужбовців поблизу українського кордону
XS
SM
MD
LG