Доступність посилання

ТОП новини

Голова Меджлісу радить кримським татарам не виходити з громадянства України


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Кримським татарам, що живуть в окупованому Криму, радять не відмовлятися від російських паспортів, але залишати у себе й українські.

Про це, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, йшлося сьогодні під час зустрічі голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова з представниками громадських організацій в Сімферополі.

«Ми кажемо людям: така реальність... Ви не обираєте цю реальність, а живете в ній. Через деякий час Російська Федерація наділятиме вас паспортами, але українська держава, оскільки ви не виходили з громадянства, вважатиме вас своїми громадянами», – сказав Чубаров.

Згідно з українських законодавством, жителі України, що хочуть отримати паспорти громадян Росії, не можуть відмовитися від українського громадянства, проте добровільне отримання громадянства іншої держави є підставою для втрати громадянства України.

Тим часом, міністр Кабінету міністрів Остап Семерак в ефірі Радіо Свобода заявив, що Україна визнаватиме своїми громадянами кримчан, які отримають російські паспорти.
XS
SM
MD
LG