Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» і міліція – знову по різні боки барикад


Олександр Музичко
Олександр Музичко
Київ – Лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош зажадав відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та затримання бійців спецпідрозділу «Сокіл», причетних до вбивства координатора партії Олександра Музичка. Соратники загиблого обіцяють помститися і називають міністра внутрішніх справ замовником убивства. У відповідь Арсен Аваков заявив, що приймає виклик бандитів.

Дмитро Ярош заявляє, що останнім часом на авангард революції, яким є очолювана ним політична сила, чиниться тиск з боку правоохоронців.

«Ми не можемо мовчки спостерігати за активною контрреволюційною діяльністю Міністерства внутрішніх справ України. У зв'язку з цим ми вимагаємо негайної відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, вимагаємо арешту командира спецпідрозділу УБОЗ «Сокіл» і, відповідно, тих, хто винен у вбивстві», – зазначив він на брифінгу.
Ми не можемо мовчки спостерігати за активною контрреволюційною діяльністю МВС
Дмитро Ярош

Аваков каже, що озброєні патріоти є лише на російському кордоні

Координатор «Правого сектору» в західноукраїнських областях Олександр Музичко був убитий при спробі затримання. За версією міліції, він відстрілювався від правоохоронців, а потім вистрілив собі в серце. У «Правому секторі» міліцейську версію про самогубство заперечують і вважають це вбивством за вказівкою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, якому обіцяють помститися.

Коментуючи подібні заяви, Арсен Аваков зазначив, що «приймає виклик бандитів».

«Надалі моя позиція буде досить жорстка до бандитів, до тих, хто зі зброєю в руках порушує порядок. Справжні патріоти зі зброєю в руках охороняють кордон держави і стоять там на блокпостах, а ті, хто лазять по підприємствах, захоплюють приватні домоволодіння, це бандити. Тим більше, коли ми маємо ситуацію, що у них в руках незареєстровані автомати», – сказав міністр.

Згодом на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» Аваков зазначив:

«Враховуючи великий суспільний резонанс спецоперації МВС із затримання Олександра Музичка, його загибелі в результаті перестрілки з міліцією – вирішили оприлюднити максимально докладну хронологію подій тієї ночі. Крім того, вирішили зробити максимально прозорими результати службового розслідування з перевірки правомірності застосування зброї співробітниками міліції. Також МВС готове допустити до оцінки результатів цього розслідування будь-якого уповноваженого представника від громадськості.

Тим, хто бігає з автоматами по лісах, тим, хто нападає на приватні будинки і рейдерить підприємства, скажу: ВИ НЕ ПАТРІОТИ, ви мародери. Той патріот, хто будує нову українську армію, а не дає щоденні приводи для російської пропаганди дискредитувати Україну на весь світ і виправдовувати окупацію. Скажу захисникам бандитів із автоматами в руках. Хочете, щоб країна перетворилася на Сомалі з озброєними бандами, що ділять владу? Кремль цього хоче точно! Путін цього прагне! Я ж буду докладати всі сили, щоб цього не було. Треба буде діяти жорстко – діятиму жорстко», – запевнив міністр внутрішніх справ України.
Тим, хто бігає з автоматами по лісах, тим, хто нападає на приватні будинки і рейдерить підприємства, скажу: ВИ НЕ ПАТРІОТИ, ви мародери
Арсен Аваков

У свою чергу, перший заступник міністра внутрішніх справ Валерій Євдокимов заявляє, що відтепер міліція буде рішуче припиняти дію будь-яких незаконних збройних формувань. Він також повідомив, що почастішали випадки, коли особи, які здійснюють рейдерські захоплення або чинять якісь протиправні дії за допомогою зброї, називають себе «Правим сектором».
Місце загибелі Олександра Музичка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:22 0:00


Мілітаризація не додасть популярності – політолог

Коли одразу після зміни влади Арсена Авакова в парламенті призначали міністром внутрішніх справ, то на його користь висували такий аргумент, що він зможе організувати взаємодію загонів самооборони майдану та працівників МВС. Однак, на думку голови парламентського комітету з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю, депутата-ударівця Віктора Чумака, дії міліції в цій ситуації є виправданими.
Міліція і правоохоронні органи не можуть не реагувати на кримінальні злочини
Віктор Чумак
«Міліція і правоохоронні органи не можуть не реагувати, коли відбуваються кримінальні злочини. Ми повинні привчитися жити за ситуації, коли панує верховенство права і закону», – каже він.
Це ненормально, коли в країні є мілітаризована політична партія
Віталій Бала
МВС уже давно мало б вирішити задачу із роззброєння незаконних формувань, наголошує політолог Віталій Бала.

«Я, як громадянин України, вважаю, що це ненормально, коли в країні є мілітаризована політична партія. І вони собі спокійно ходять із автоматами навіть зараз», – зазначає він.

На думку політолога, конфлікт між МВС не додасть популярності «Правому сектору» та Дмитру Ярошу, який має намір балотуватися на президентських виборах, бо українці не голосують за тих, хто брязкає зброєю.
На похорон Музичка прийшли тисячі рівнян
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG