Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ порушила справу через закриття київського метро в лютому


Генеральна прокуратура України почала розслідування за фактом блокування роботи київського метрополітену 18-20 лютого.

Як ідеться в повідомленні прес-служби відомства, управління правозахисної діяльності, протидії корупції й злочинності в сфері транспорту Генпрокуратури провело перевірку законності дій посадових осіб Київської міської державної адміністрації й «Київського метрополітену» і з’ясувало, що колишні чиновники «увійшли в злочинну змову між собою».

«Йдеться про те, що вказані особи вчинили дії щодо блокування транспортних комунікацій метрополітену шляхом ухвалення та реалізації рішення про зупинення роботи станцій метро з метою незаконного перешкоджання проведенню мирних зборів громадян, що відбувалися на площі Незалежності та прилеглій до неї території у цей час», – йдеться в повідомленні ГПУ.

Як кажуть у прокуратурі, чиновники ухвалили рішення зупинити роботу метро необґрунтовано і всупереч вимогам законодавства.

ГПУ порушила кримінальне провадження за статтею «блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства» і «незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій».

Від 18 по 20 лютого 2014 року в Києві були закриті всі станції метро – через можливість теракту, як пояснювала це тодішня влада.
XS
SM
MD
LG