Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині досі не оголосили мобілізацію – військовий комісар


До військового комісаріату Донеччини досі не надійшов наказ про мобілізацію у військо та Національну гвардію. Про це сьогодні розповіли у військовому комісаріаті Донецької області. При цьому, в області вже зареєстровано 590 добровольців, які згодом мають пройти медичну комісію та при необхідності поїхати до військових таборів.

«На території Донецької області мобілізація ще не проводиться, ми не отримували розпорядження вищого командування зі штабу, – розповів полковник Сергій Петров, заступник Донецького обласного військового комісара з призову. – Зараз мобілізовано 50 людей, які отримали точечне направлення, якщо з цим не впорались інші області, тому прикордонникам через донецькі військкомати були змушені надати допомогу в комплектації такої невеликої кількості людських ресурсів. Ці люди вже є спеціалістами, це не новобранці. Ми поки що не знаємо планового завдання з кількості мобілізаційного навантаження на область».

При цьому, на Донеччині вже є добровольці, що бажають служити. Про це розповів військовий комісар Донецької області, полковник Сергій Камеш. «590 людей записались добровольцями, але це не говорить про те, що всі вони підуть служити, адже є обмеження за віком, а також медична комісія. Вони ще нічого не пройшли, але бажання цих військовозобов’язаних враховується. Таборів для добровольців у нашому регіоні немає, все проводиться поки що на базі внутрішніх військ».

Також у військкоматі розповіли, що в регіон прибувають військові з Криму. Зокрема, більше 200 людей зі спецпідрозділу «Тигр» вже прибули на Донеччину.
XS
SM
MD
LG