Доступність посилання

ТОП новини

У радах чехів і німців України кажуть, що не відчувають утисків


Рада німців України оприлюднила заяву щодо повідомлення МЗС Росії від 28 березня про нібито порушення прав етнічних німців, які проживають в українській державі. Як вважають автори заяви, інформація, подана Москвою, не є правдивою – жодних утисків за національною ознакою українські німці не відчувають.

Як повідомив на брифінгу у кризовому медіа-центрі голова Ради німців Володимир Лейсле, німецька громада засуджує анексію Росією Криму і підтримує європейський напрям розвитку України.

«Нас турбує той факт, що уряд Російської Федерації переводить конфлікт в Україні в етнічну площину, прив’язуючи до нього етнічних німців. З усією відповідальністю можу сказати, що ніяких утисків наших прав в Україні нема, ми не відчуваємо жодного тиску з боку нової влади у Києві. Якщо ж уряд, МЗС Росії хочуть отримати ширші коментарі щодо життя етнічних німців в Україні, просимо їх звертатись безпосередньо до нас», – наголосив Лейсле.

Керівники Ради німців України заявили, що гарантують підтримку етнічним німцям у Криму, які «не піддались сепаратистським настроям».

Зі свого боку, чеська національна рада України також виступила із заявою, в якій назвала повідомлення російського МЗС таким, «що не відповідає дійсності і спрямованим на дезінформацію міжнародного товариства».

Чеська національна рада висловила занепокоєння за безпеку етнічних чехів, які мешкають у Криму.

Минулого тижня МЗС Росії заявило про утиски прав етнічних німців, чехів, угорців та інших національних меншин в Україні.
XS
SM
MD
LG