Доступність посилання

ТОП новини

Колони з українськими військовими Криму рушили в напрямку материка – Міноборони


У напрямку на північ Криму висунулися колони з українським військовим персоналом, у тому числі особовим складом Севастопольської військово-морської академії: курсантами, професорсько-викладацьким складом і членами їх сімей. Про це на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на джерела з Севастополя, повідомляє керівник кримського медіацентру Міністерства оборони України Владислав Селезньов.

Крім того, за його словами, у колоні – військовослужбовці командування ВМС України і військових підрозділів ВМСУ Севастопольського гарнізону.

Як заявив Селезньов, всього у складі трьох колон рухаються більш півтисячі українських військовослужбовців і членів їхніх сімей.

«За інформацією джерел, з Новоозерного готовий до здійснення маршу в напрямку на північ Криму особовий склад Південної військово-морської бази», – додав Селезньов.

Він уточнює, що на континентальну частину України відбувають ті військовослужбовці, які не задіяні в процесі передислокації української військової техніки й матеріально-технічних засобів на материк.

За словами Селезньова, інший український військовий персонал готовий до виконання завдань, пов’язаних з передислокацією українського військового майна.

Тим часом, у прес-службі президента України з посиланням на т.в.о. заступника глави адміністрації Андрія Сенченка повідомили, що всі курсанти і викладачі Академії Військово-морських сил імені Нахімова у Севастополі, які мають намір продовжити навчатися і працювати на території України, виїхали з Криму і впродовж дня переїдуть на материкову частину країни.

«Чутки про те, що курсанти голодують і їм нічим дістатися, – це абсолютна дезінформація. 236 курсантів і викладачів сьогодні вранці організовано виїхали на континент. Цим займається Генеральний штаб. Також вирішено питання фінансування. Була проблема з блокуванням кредитних карток, але це пов’язано з поведінкою так званої кримської влади», – сказав Сенченко.

Також він повідомив, що Міністерство оборони пропонує передислокувати академію в Одесу, і це питання зараз розглядається.
XS
SM
MD
LG