Доступність посилання

ТОП новини

Донецького студента засудили за встановлення триколору на адмінбудівлі


Проросійські демонстранти встановлюють російський прапор біля будівлі Донецької ОДА, 5 березня 2014 року
Проросійські демонстранти встановлюють російський прапор біля будівлі Донецької ОДА, 5 березня 2014 року
Ворошилівський райсуд Донецька засудив на два роки із випробувальним терміном на один рік 19-річного студента, який під час несанкціонованого мітингу замінив український прапор на російський триколор на будівлі Донецької міської ради.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за даними прокуратури, обвинувачений у хуліганстві повністю визнав свою провину у вчиненні протиправних дій.

У прес-службі обласної прокуратури Радіо Свобода розповіли, що, крім цієї справи, вони ведуть інші провадження щодо правопорушень під час мітингів.

«Зараз у нас є 17 кримінальних проваджень, які розслідуються прокуратурою, – повідомила прес-секретар обласної прокуратури Алла Коник. – Серед них є хуліганство, групове порушення громадського порядку і дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу. Більше за все хуліганства».

Крім цього, начальник обласної міліції Костянтин Пожидаєв повідомив, що зараз працівники МВС проводять слідчі дії з правопорушниками. Щодо блокування військової частини в Артемівську, міліція вже відкрила провадження. «Даний факт внесений до єдиного реєстру за статтею 293 Кримінального кодексу України (групове порушення громадського порядку). Складено 8 адміністративних протоколів щодо громадян і зараз ведуться слідчі дії», – заявив Костянтин Пожидаєв.

Також після заяв міліції про незаконність блокування державного кордону, яке планувалось проросійськими активістами, акцію скасували. Сьогодні про це через соціальні мережі повідомили організатори. «У процесі підготовки «Міжрегіонального маршу» Південного Сходу виникли непереборні перешкоди, для подальшої організації акції протесту, з боку: місцевих органів управління, обласних органів управління та силових структур», – йдеться в повідомленні.

Напередодні Костянтин Пожидаєв розповів організаторам про правову відповідальність такого заходу і закликав мешканців області не брати участь у таких діях.
XS
SM
MD
LG