Доступність посилання

ТОП новини

Кужель: Тимошенко не варто знімати свою кандидатуру на користь Порошенка


Юлія Тимошенко не стане слідом за Віталієм Кличком знімати свою кандидатуру на користь іншого кандидата на президента України Петра Порошенка. Про це заявила в інтерв’ю Радіо Свобода народний депутат від партії «Батьківщина», колишній глава Держкомітету підприємництва Олександра Кужель. На її думку, Кличку забракло витримки, і він погодився відмовитися від участі у перегонах.

Олександра Кужель не вірить даним тих соціологів, які констатують зараз значну перевагу суперника Тимошенко – Петра Порошенка. На переконання Кужель, участь обох цих політиків не загрожує реваншем проросійських сил в Україні.

«Перший тур – це праймеріз із кандидатів, його дадуть люди. Люди, а не домовленості під столом: скільки це коштує. Я Вас дуже прошу, насправді, не думайте, що у нас народ дурний, дайте йому право вирішувати. А то ж потім вони скажуть: «А ми ж хотіли, але ти ж не пішов». Дайте їм можливість, перший тур – це праймеріз, а другий тур – це вже свідомий вибір», – вважає Олександра Кужель.

За даними соціологічного опитування, яке спільно провели Центр Разумкова, соціологічна група «Рейтинг», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) і Центр соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС», явним фаворитом президентських перегонів виявився Петро Порошенко. За результатами цього дослідження, Порошенка готові підтримати у першому турі 24,9% опитаних, а Юлію Тимошенко – 8,2%. Дане опитування провели 14-19 березня 2014 року серед населення України віком від 18 років в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим).

Попри те, що Кличко знявся з виборів на користь Порошенка, експерти вважають, що далеко не всі прихильники лідера УДАРу проголосують за цю кандидатуру.
XS
SM
MD
LG