Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські протестувальники поранили в Харкові трьох правоохоронців – Аваков


Харків, 7 квітня
Харків, 7 квітня
Під час сутичок правоохоронців і проросійськи налаштованих людей у Харкові постраждали троє співробітників Міністерства закордонних справ України, один міліціонер дістав важких поранень, повідомив глава МВС Арсен Аваков.

«Харківська ніч була нескінченно довгою. Утримувану від атак сепаратистів увесь попередній день будівлю ОДА було підпалено з холу. Солдатів Нацгвардії атакуючі закидали світло-шумовими гранатами. По підрозділах МВС, що охороняли без зброї, було відкрито вогонь із травматичної зброї», – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook у вівторок уранці.

Міністр зазначив, що підрозділам МВС було віддано команду насамперед загасити пожежу й забезпечити охорону пожежних розрахунків, які прибули на місце. «Скориставшись концентрацією Нацгвардії на пожежі в лівому крилі будівлі ОДА, сепаратисти, розбивши вікна в протилежному крилі будівлі, проникли в будівлю. Їх було близько 200», – повідомив він.

«На 2 годину ночі. Пожежу було загашено. Троє поранених у нас. Зокрема один важко. Будівлю захопили сепаратисти», – написав Аваков.

Міністр зазначив, що близько 6.30 ранку спецпідрозділ МВС спеціальною операцією звільнив будівлю. «Без жодного пострілу, гранат та інших спецзасобів. 70 затриманих. Вилучено зброю. Зокрема (затримано – ред.) лідера сепаратистської групи УСБ (Український східний блок) Логінова (Єгора)», – додав він.
XS
SM
MD
LG