Доступність посилання

ТОП новини

Одеські майданівці оголосили мобілізацію


Зброя, вилучена в одеських сепаратистів, 7 квітня 2014 року
Зброя, вилучена в одеських сепаратистів, 7 квітня 2014 року

Вікторія Сибір

Одеса – Після вчорашньої провокації сепаратистів, затриманих зі зброєю біля пам’ятника Дюку, де протягом п’яти місяців щоденно збирається Євромайдан, обидва табори привели у стан підвищеної готовності. За інформацією Самооборони Майдану, проросійські активісти з Кулікового поля збирались йти до Дюка, щоб помститись за своїх затриманих. Після перемовин вдалось знизити рівень напруження та не допустити силового протистояння між супротивниками.

У чотирьох затриманих вилучили зброю, ланцюги, битки і газові балончики, після чого відвезли на міліцейських машинах з місця подій, а ближче до вечора стало відомо, що їх відпустили. 8 квітня активісти Євромайдану збираються звертатись до прокуратури із вимогою надати належну оцінку діям правоохоронних органів. Попри оголошену вчора мобілізацію, зараз ситуація у місті є спокійною – представники обох таборів патрулюють місто та переконують своїх активістів не вестись на провокації і зберігати спокій.

Розуміючи небезпеку повторення харківського і донецького сценарієв сепаратистів, євромайданівці влаштували патрулювання біля облдержадміністрації, куди вчора ввечері звезли кілька десятків невідомих у спортивному одязі та із закритими обличчями. Міліція, що приїхала на місце подій, ситуацію врегулювала та змусила «спортсменів» розійтись.
XS
SM
MD
LG