Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську чекають на штурм забарикадованої будівлі СБУ


У Луганську на барикадах лунає гімн Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

У Луганську на барикадах лунає гімн Росії

Луганськ – Проросійські активісти, які забарикадувалися у будівлі СБУ у вівторок очікували на штурм. Але станом на цей час так його і не дочекалися. Вони укріпили свої позиції, звели додаткові барикади і продовжують стояти на своїх вимогах, головна з яких проведення референдуму про федералізацію

Вулиця Радянська поблизу будівлі СБУ у Луганську нагадує київський майдан у мініатюрі. Всі ті ж атрибути – барикади з покришок, розбита тротуарна плитка, самооборона з палками, «коктейлі Молотова». От тільки символіка і гасла інші – російські прапори та постійне: «Росія! Росія!»

У вівторок ці люди чекали, що їх будуть штурмувати. Звідкись надійшла інформація про БТРи, які начебто рухаються у Луганськ. Активісти вмить створили додаткову барикаду – виламали кілька десятків метрів огорожі на розділовій смузі.

Український герб намагалися знищити

На будівлі СБУ встановлено російські триколори. Сепаратисти намагалися збити герб України, але тризуб виявився завеликим, тому його лише пошкодили. Одна з активісток по гучномовцю заявила, що український герб не пасує до російського прапора. Серед присутніх є чимало тих, хто щиро вірить у правильність своїх дій – і їжу привозять, і жертвують гроші на потреби учасників мітингу.

Практично не можливо на цьому майдані працювати відеооператорам без спеціального дозволу активістів. Журналістам забороняють знімати та погрожують. У будівлю СБУ представників ЗМІ також не пускають. Скільки там перебуває людей і хто вони, достеменно не відомо. Але радикали стверджують, що російських солдат серед них немає. Між тим, у прес-службі СБУ заявили, що будівля замінована і терористи там утримують 60 заручників. Ввечері виступаючі на мітингу, один із активістів заперечив цю інформацію.

До речі, район, де знаходиться будівля СБУ, силовики не блокують. При бажані можна вільно винести зброю. Загалом же життя у місті триває у звичному руслі. Всього в сотні метрах від епіцентру події люди відпочивають у сквері, малеча грається на дитячому майданчику. Перехожі по-різному реагують на події в Луганську.

– Там не патріоти. Патріоти такого робити не будуть. Потрібно все робити мирно і домовлятися.

– Так, потрібен референдум. Тільки, щоб не було війни. У нас діти маленькі і не хочеться кровопролиття.

– Народ починає вирішувати свою долю сам, і думаю, що вийде.

– Ви подивіться, хто тут, ви подивіться чим вони займаються. У нас і так не має асфальту. Трава зеленіла, і ту витоптали.

Представники влади начебто ведуть переговори з активістами, але очевидно, що без особливого успіху.
Проросійські активісти утримують адміністративні будівлі у Луганську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG