Доступність посилання

ТОП новини

Дорогу ягнятину і сир купили ще в грудні, а в мене є алібі – керівник ДУС Аверченко


Київ – Керівник Державного управління справами Сергій Аверченко заперечує свою причетність до закупівлі ягнятини та інших продуктів на суму 7 мільйонів гривень. За його словами, елітні продукти закуповувала попередня влада для Януковича і дію цих контрактів він вже зупинив.

Елітні продукти, серед яких баранина за 543 гривні за кілограм, італійський сир «Парміджано Реджіано» за 351 гривню за кілограм «стали як кістка в горлі» у новопризначеного керівника Державного управління справами, ударівця Сергія Аверченка. За його словами, їх закупила попередня влада, а журналісти «приписали» контракти йому. Рішення про засідання Комітету з конкурсних торгів держпідприємства «Гарант-Сервіс» для закупівлі продуктів було ухвалене ще 25 грудня, а про самі торги було оголошено 13 січня, пояснює Аверченко запевняючи, що в цей день він знаходився на Майдані.
Сергій Аверченко
Сергій Аверченко


«У мене є алібі. 13 січня я був на Майдані і ви мене там бачили. Приймати в цьому участі я не міг. Аверченко ніколи не купував ягнятини в Новій Зеландії за великі гроші, але Аверченко розбереться з тими, хто це робив. Прошу таких речей не друкуйте, якщо інформація не перевірена, тому що це мене ображає. Я ж комендант Майдану. Якщо вже я залізу в це корупційне болото, то ставте хрест на революції», – обурюється чиновник.

Згідно протоколу торгів, скандальні продукти повинні були опинитись в руках кухарів їдальні №1, що знаходиться на вулиці Банковій та їдальні №2, що знаходиться на вулиці Грушевського. Втім, заввиробництвом держпідприємства «Гарант-Сервіс» Інна Отрощенко від дорогих сирів із бараниною активно відхрещується. У їдальнях, запевняє вона, харчуються водії, секретарі – прості робочі, а чиновники високого рангу сюди ніколи не приходять.

«Незважаючи на те, що я тут працюю з 2004 року, жодного президента я тут не бачила. Ми обслуговуємо лише простих людей, які працюють на цій території», – розповіла жінка.

На які столи насправді мали ставити страви з дорогих продуктів, куплених за державний кошт, достеменно невідомо, відомо лише, що готувати їх збирались для офіційних прийомів колишнього президента Віктора Януковича. Наразі ж генерального директора державного підприємства «Гарант сервіс» Тамару Козіянчук відсторонено від посади на час розслідування.

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода вона категорично заперечувала закупівлю за державний кошт дорогих фруктів, зокрема імпортної малини по 672 гривні за кілограм.

Підприємство «Гарант-сервіс» входить у систему підприємств Державного управління справами і обслуговує адміністрацію президента, Кабінет міністрів, Верховну Раду, РНБО й інші держоргани. Крім того, підприємство займається обслуговуванням офіційних делегацій, представницьких, загальнодержавних та міжнародних заходів.
  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG