Доступність посилання

ТОП новини

Росія пропонує терміновий розгляд ситуації в Україні в ООН та ОБСЄ


Міністерство закордонних справ Росії заявляє про вкрай небезпечний характер ситуації, як сказано в повідомленні, «на південному сході України», а також пропонує терміновий її розгляд у Раді безпеки ООН та в ОБСЄ. Про це йдеться в поширеній сьггодні заяві.

Росія вважає, що «самопроголошена внаслідок державного перевороту київська влада взяла курс на силове придушення народних протестів». На думку Москви, ці протести стали «реакцією на повне ігнорування законних інтересів жителів південно-східних регіонів, прямі загрози і насильство щодо всіх, хто незгодний із засиллям націонал-радикалів, шовіністичними, русофобськими, антисемітськими діями коаліції, яка запанувала в Києві за прямої підтримки США та Євросоюзу».

«Особливе обурення викликає злочинний наказ Турчинова використовувати армію для придушення протестів», – ідеться в заяві.

Раніше сьогодні Міністерство закордонних справ України заявило, що надасть світовій спільноті докази прямої участі російських спецпідрозділів у діях сепаратистів на Сході України. У США також побачили «явні ознаки участі Москви» в атаці на органи державної влади на Донбасі.

Сьогодні голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов оголосив про початок з залученням Збройних сил України антитерористичної операції проти осіб, які захопили приміщення державної влади і силових відомств на Донеччині та в Луганську.
XS
SM
MD
LG