Доступність посилання

ТОП новини

Перший батальйон Нацгвардії з добровольців Майдану відбув на передову – Парубій


Андрій Парубій
Андрій Парубій
Перший батальйон Національної гвардії, сформований із добровольців Самооборони Майдану, відбув на передову, повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій.

«У бійців високий бойовий дух і готовність захистити Україну. Там дуже непросто. Я це знаю – нещодавно повернувся з Луганська, де провів цілий тиждень. Але я впевнений – ми переможемо, тому що з нами Бог і Україна», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні в парламенті спікер Верховної Ради України, в. о. президента України Олександр Турчинов повідомив, що цієї ночі на півночі Донецької області розпочалася антитерористична операція.

«Але вона відбуватиметься поетапно, відповідально, зважено. Мета цих дій, я ще раз наголошую, захистити громадян України, зупинити терор, зупинити злочинність, зупинити спроби розірвати на частини нашу країну», – сказав він.

Турчинов додав, що наразі відбувається оновлення підрозділів міліції, зокрема й на сході України.

«Ідіть працювати в міліцію, йдіть у Національну гвардію, йдіть захищати Батьківщину у Збройних силах», – звернувся він до пікетувальників біля Верховної Ради, які мітингують з вимогою більш рішучих дій з боку влади щодо наведення ладу в населених пунктах південно-східної України.

Турчинов додав, що плани Росії «були й залишаються брутальними». «Вони хочуть, щоб палав не лише Донбас. Вони хочуть, щоб палав увесь південь і схід України – від Харківської до Одеської області».

Раніше Рада національної безпеки й оборони вирішила почати широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил у східних регіонах.
XS
SM
MD
LG