Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів закликала скласти зброю на Донбасі


Сьогодні на надзвичайному з’їзді депутатів від Партії регіонів усіх рівнів Донецької області делегати закликали протестувальників скласти зброю і покинути захоплені будівлі.

Вони також ухвалили резолюцію, згідно з якою вимагають запровадження законодавства про місцеві референдуми, висувають інші вимоги щодо децентралізації влади та статусу російської мови одночасно з президентськими виборами, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Заклик партійців скласти зброю озвучив голова обласної Партії регіонів Микола Левченко.

«Найважливішим завданням залишається ведення переговорів і діалог із людьми для збереження життів, – сказав Левченко. – Ми звертаємося до всіх наших земляків і протестувальників. Ми закликаємо вас, просимо вас: складіть зброю, не піддавайте небезпеці життя мирних громадян. Звільніть захоплені адміністративні будівлі. Блокування роботи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, які обрав народ, призводить до хаосу і паралічу систем життєзабезпечення міст і районів області, до погіршення соціально-економічної ситуації на території, де ми всі з вами живемо».

Крім того, Левченко наголосив, що референдум має відбутися з мовного питання й питання децентралізації влади, але не питання федералізації чи відокремлення.

«Виражаючи думку наших виборців, ми ставимо питання про внесення змін до Конституції України, де раз і назавжди буде закріплений за російською мовою статус державної і розділені повноваження між центром та регіонами, – йдеться у резолюції. – Ми домагаємось нових принципів формування регіональних органів влади. Це прямі, всенародні вибори голів обласних та районних рад, формування виконкомів обласних та районних рад, розпуск обласних і районних державних адміністрації, автономна бюджетна політика в рамках унітарної країни».

Цю резолюцію сьогодні у Донецьку ухвалили більшістю голосів понад три тисячі делегатів від партії.

У багатьох містах Донеччини міські голови, більшість із яких представляють Партію регіонів, зараз не контролюють ситуацію. Адміністративні будівлі і будівлі силових відомств захоплені озброєними особами.
XS
SM
MD
LG