Доступність посилання

ТОП новини

СБУ оголосила в розшук російського офіцера Стрєлкова


Служба безпеки України розшукує громадянина Росії Ігоря Стрєлкова, стосовно якого розпочате кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України.

Як повідомляє офіційний сайт спецслужби, Стрєлкова також підозрюють у диверсійно-підривній діяльності, організації масових заворушень на території східних областей України.

«Ця особа є офіцером Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації і помічником із силових питань самопроголошеного прем’єр-міністра Криму Аксьонова. У Криму Стрєлков відповідав за захоплення військових частин і органів влади та управління, брав участь у допитах українських військовослужбовців і вербуванні наших громадян у Криму», – йдеться в повідомленні СБУ.

Також у Службі безпеки повідомили, що на початку квітня Стрєлков отримав прямий наказ із Москви розпочати масштабну диверсійну операцію на материковій частині України, зокрема, в Донецькій і Луганській областях. На сайті спецслужби також оприлюднені прикмети Стрєлкова.
XS
SM
MD
LG