Доступність посилання

ТОП новини

Росія після Криму може рушити в Україні далі – дискусія в Празі


Режим Путіна може не зупинитися на анексії Криму, а у своїй агресивній політиці піти далі.

Про це говорила більшість учасників круглого столу, присвяченого закордонній політиці Росії в Європі. У дебатах, що відбулися в Празі, взяли участь відомі чеські політики, дипломати, політологи, громадські діячі.

«Я твердо переконаний, що Путін буде продовжувати іти далі. Дуже боюся, і тяжко це передбачати, що Путін відірве лівобережну Україну від решти України. Я боюся, що ні Європа, ні теперішня влада в Києві не володіють жодними засобами, як стримати Путіна від реалізації цієї його мети», –зазначив колишній міністр закордонних справ, колишній посол Чехії в Росії Любош Добровскі.

Більшість учасників дебатів також зійшлася на думці, що єдиним засобом, який все ж міг би стримати агресивну зовнішню політику режиму Володимира Путіна, зокрема, щодо України, є економічни санкції. Про це говорили посол Чеської Республіки в Росії Петр Коларж, колишній міністр у справах захисту людських прав Міхал Коцаб, колишній міністр навколишнього середовища Мартін Бурсік та інші.

Дебати, які відбулися в залі «Совових млинів» – одного з найкрасивіших художніх музеїв чеської столиці, привернули велику увагу присутніх. Аншлаг у великій залі музею свідчить про особливий інтерес та увагу чеських громадян до сучасних подій в Україні.
XS
SM
MD
LG