Доступність посилання

ТОП новини

Після перемовин з сепаратистами військові і 15 одиниць бронетехніки покинули околиці Краматорська


Місцеві жителі блокують колону української військової техніки на залізничному переїзді біля Краматорська, Пчолкіно, 16 квітня 2014 року
Місцеві жителі блокують колону української військової техніки на залізничному переїзді біля Краматорська, Пчолкіно, 16 квітня 2014 року
15 одиниць броньованої техніки (БМД), які були заблоковані проросійськи налаштованими активістами біля селища Пчолкіно на південній околиці Краматорська, повертаються до місця постійної дислокації у Дніпропетровській області. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони.

Переговори щодо деблокування українського військового підрозділу з протестувальниками, серед яких знаходилися особи в уніформі, в масках та зі зброєю, провів командувач високомобільних десантних військ Збройних Сил України полковник Олександр Швець.

В результаті перемовин військові вийшли з оточення з особистою зброєю та на штатній техніці.

З метою уникнення жертв серед цивільного населення, військовослужбовці віддали затвори від частини стрілецької зброї командувачу ВДВ, який виступив гарантом не застосування зброї проти місцевих мешканців, використовуваних озброєними екстремістами в якості живого щита. За час блокування сутичок з місцевими жителями не було.

Ще 6 одиниць техніки (БМД) Збройних сил України, захоплених напередодні озброєними екстремістами, залишаються заблокованими у центрі міста Слов’янськ. Особовий склад та екіпажі цих бойових машин, серед яких більшість – призвані під час мобілізації військовозобов’язані, відбули до місця постійної дислокації у Дніпропетровській області.
XS
SM
MD
LG