Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі страйкують водії маршруток


Запорізькі водії страйкують
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00
У Запоріжжі водії двох маршрутів пригнали свої мікроавтобуси під мерію.

За словами водіїв, ситуація, що склалася в Запоріжжі з перевізниками – критична.

Частина водіїв вимагає підвищення тарифів, частина – протестує проти поборів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Крім того, водії звинувачують власників у тому, що справжній трудовий стаж працівників на деяких транспортних підприємствах приховувався і його не занесли в трудові книжки.

«Є факти коли люди пропрацювали, наприклад, на 46 маршруті майже десять років. Звільнилися через незгоду з поборами, а їм проставили в трудовій 8 днів праці», – заявляє представник 46 і 74 маршрутів Дмитро Довбиш.

Також водії кажуть, що наразі колектив з 46-го маршруту більш ніж на половину звільнився. Новоутвореною фірмою подали документи на тендер. Але поки його не проведуть, водії не мають змоги працювати.

«А ми не можемо дати дозволу, оскільки є тендер, є процедура. Дочекайтеся. Пустити двох перевізників на один маршрут так само неможливо. Таке законодавство», – наголосив голова транспортного управління Запорізької міськради Юрій Дроздов.

За словами водіїв, цей страйк – попереджувальний. Втім до рішення міськради і тимчасового дозволу на роботу до проведення тендерів водії не збираються прибирати автомобілі з-під мерії.
XS
SM
MD
LG