Доступність посилання

ТОП новини

Путін: проведення референдуму у Криму забезпечила армія


Москва – Більша частина «прямої лінії» спілкування Володимира Путіна з росіянами, що відбулася в четвер, була присвячена подіям, пов’язаних із Україною. Президент Росії визнав, що в Криму діяли російські військові, але назвав нісенітницею присутність спецслужб на сході України. Експерти вважають, що Путін готовий здійснити в східних областях України сценарій, аналогічний кримському.

Нинішня «пряма лінія» спілкування з Володимиром Путіним була 12-а за рахунком. І вся перша її половина була повністю присвячена Україні. Путін заявив, що Росія вважає нинішню українську владу «нелегітимною», оскільки у неї «немає загальнонаціонального мандата на управління країною». Що ж до майбутніх виборів, то російський президент дав зрозуміти, що їх результати скоріш за все в Росії не будуть визнані.

«Ви знаєте, як проходить президентська гонка. Вона проходить неприпустимо, в абсолютно неприйнятних формах. Якщо далі все відбуватиметься таким чином, ми, звичайно, не зможемо визнати все, що відбуватиметься після 25 травня легітимним. Які ж це легітимні вибори, якщо кандидатів зі сходу постійно б’ють, обливають якимись чорнилами і так далі, не допускають до зустрічей із виборцями?» – сказав Путін

Кримський сценарій на сході?

Путін назвав нісенітницею слова про присутність на сході України російських військових спецпідрозділів. Водночас він визнав те, що раніше заперечував – у Криму були російські військові.
За спиною сил самооборони Криму встали наші військовослужбовці. По іншому провести референдум було просто неможливо
Володимир Путін

«За спиною сил самооборони Криму, звичайно, встали наші військовослужбовці. Вони діяли дуже коректно, але, як я вже сказав, рішуче і професійно. По іншому провести референдум: відкрито, чесно, гідно, і допомогти людям висловити свою думку, було просто неможливо», – зазначив Путін.

Санкції Путіна не лякають?

На думку політолога Станіслава Бєлковського, кримський сценарій цілком реально може бути повторений і на сході України. За словами Бєлковського, цьому можуть перешкодити лише самі жителі східних областей. Свої ж домагання Путін позначив на «прямій лінії» досить чітко, вважає політолог.
Ця «пряма лінія» була спрямована не на російський народ. Вона була спрямована переважно на Захід, Сполучені Штати, на Євросоюз та Україну
Станіслав Бєлковський

«Ця «пряма лінія» була спрямована не на російський народ. Вона була спрямована переважно на Захід, Сполучені Штати, на Євросоюз та Україну. Якщо перекладати путінське звернення з путінської на російську мову, на українську мову, він сказав наступне: українці, якщо я прийду до вас, я буду набагато кращим керівником, ніж ваш нежиттєздатний уряд, який ви маєте зараз. Приходьте до мене і я забезпечу вам життя, про яке в незалежній Україні ви і не мріяли ніколи», – зауважив політолог.

На думку Бєлковського, Путін не боїться санкцій Заходу. Що ж до членства в міжнародних організаціях, то російський президент заявив, що Росія не збирається займатися самоізоляцією, але й наполягати на своєму членстві в міжнародних організаціях не має наміру.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG