Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ звинувачує Януковича, Якименка і Захарченка у створенні терористичної організації


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Генеральна прокуратура України звинувачує екс-президента України Віктора Януковича, екс-голову Служби безпеки України Олександра Якименка й екс-главу МВС Віталія Захарченка у створенні терористичної організації.

Як повідомляє прес-служба відомства, ГПУ проводить розслідування у кримінальних провадженнях стосовно колишніх високопосадовців за частиною 3 статті 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) Кримінального кодексу України.

Зокрема, йдеться в повідомленні, встановлено, що Янукович, Якименко і Захарченко «за попередньою змовою створили терористичну організацію, діяльність якої призвела до масової загибелі людей 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві, а також залучили до її складу військових службовців Служби безпеки України і внутрішніх військ МВС України».

Наразі тривають першочергові слідчі дії з метою з’ясування всіх обставин справи.
26 лютого в. о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що екс-президента України Януковича й екс-главу МВС Захарченка оголосили в міжнародний розшук. За даними Генпрокуратури, їх звинувачують у перевищенні влади або службових повноважень і умисному вбивстві.
XS
SM
MD
LG