Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ поки не потрапили у Словʼянськ


Команди спостерігачів від моніторингової місії ОБСЄ в Україні наразі не мають змоги потрапити у Словʼянськ, що на Донеччині. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на керівника прес-офісу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкла Боцюрківа.

«У нас є повідомлення про факти насильства в Словʼянську, наші команди спостерігачів не змогли отримати доступ до цього населеного пункту з міркувань безпеки», – розповів він. Водночас спостерігачі все-таки мають намір відвідати Словʼянськ.

За словами речника спостерігачів ОБСЄ, голова Донецької ОДА Сергій Тарута здійснив низку кроків задля реалізації положень Женевської угоди від 17 квітня. «Його починання знайшли підтримку у центральних органів влади. Регіональна та місцева влада проводить переговори в низці зайнятих будівель», – розповів Боцюрків.

Робота спостерігачів ОБСЄ в Україні є частиною Женевської угоди: фахівці цієї міжнародної організації фактично мають виступити посередниками між владою і проросійськими мітингувальниками.

XS
SM
MD
LG