Доступність посилання

ТОП новини

Україна поступається Росії військово, ми концентруємося на дипломатії – посол США


посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
Ситуацію на сході України загострюють невеликі, ізольовані групи, а більшість населення регіону прагне миру. Про це в інтерв'ю CNN у неділю заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, коментуючи ймовірність громадянської війни в Україні.

«Відповідно до доповідей, які ми отримуємо, включно з інформацією від спостерігачів ОБСЄ, стає зрозуміло, що йдеться про декілька сотень осіб, які дестабілізують ситуацію. Опитування громадської думки вказують, що українці хочуть бути частиною єдиної, заможної, політично стабільної країни», – відзначив посол США.

За словами Пайєтта, українці на сході мають причини для незадоволення поточною ситуацією. Він окремо виділив економічну скруту.

На думку посла США в Україні, зовнішні сили, які намагаються простимулювати сепаратизм, не мають підтримки.

«З розмов з українцями, я розумію, що вони не хочуть цього. Люди на сході хочуть кроків на зустріч від Києва і у Києві намагаються зробити відповідні кроки», – відзначив посол.

Пайєтт висловив переконання, що поточна криза не може бути вирішена військовим шляхом.

«У військовій площині, і це чітко продемонстрував Крим, Україна повністю поступається Росії. Тому ми концентруємося на дипломатії, економічній підтримці України. Я думаю, що краща відповідь на російську агресію це – економічно процвітаюча Україна, Україна, яка рухатиметься вперед за підтримки міжнародного співтовариства».

Пайєтт наголосив, що найважливішим зараз є проведення виборів.

«Немає кращої відповіді Росії ніж загальна участь українців у виборах 25 травня», – заявив дипломат в ефірі CNN.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG