Доступність посилання

ТОП новини

МЗС дивується, що Лавров не знає, що Україна виконує Женевські угоди


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
В Україні здивовані, що представники посольства Росії не інформують російське Міністерство закордонних справ про кроки Києва на виконання Женевських домовленостей, сказав у понеділок журналістам на брифінгу виконувач обов’язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

«Ми здивовані тим, що міністр Лавров не знає, що робиться в Україні стосовно Женевських угод. Ми щодня зустрічаємось у форматі чотирьох сторін із залученням керівництва місії ОБСЄ, де розробляємо заходи для деескалації ситуації у Східному регіоні України», – сказав Дещиця, як його цитує агентство УНІАН.

Голова МЗС запропонував російському колезі Сергієві Лаврову повідомити про ці заходи особисто.

Лавров у понеділок стверджував, що «ті, хто захопив владу в Києві», не виконує Женевських домовленостей, зокрема, «не може або не хоче контролювати екстремістів». При цьому він не згадував, що екстремісти на Сході України діють, на думку оглядачів, за підтримки і під керуванням спецслужб Росії і що Захід від часу підписання Женевських домовленостей уже не раз нагадував Росії, що вона має виконувати свою частину зобов’язань за ними і домогтися роззброєння від сепаратистів, які перебувають під її впливом. Крім того, від Росії вимагають відмовитися від планів воєнного вторгнення до материкової частини України після окупації й незаконної анексії нею українського Криму.
XS
SM
MD
LG