Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ таки дісталися до Слов’янська


У захопленому сепаратистами Слов’янську, фото 18 квітня 2014 року
У захопленому сепаратистами Слов’янську, фото 18 квітня 2014 року
Представники місії Організації з безпеки і співпраці в Європі, яких проросійські сепаратисти тривалий час не впускали в понеділок до Слов’янська Донецької області, врешті дісталися до міста.

Один із членів місії Марк Етерінґтон коротко повідомив журналістів, що вони мали двогодинну зустріч із В’ячеславом Пономарьовим, на думку спостерігачів, одним із лідерів озброєних угруповань у місті.

«Ми обговорили чотири питання. Перше: чи має намір він і угруповання під його керівництвом виконувати умови Женевської заяви. Друге: які місце і обставини перебування затриманих, зокрема, колишнього мера Нелі Штепи. Третє: заяви про переслідування ромської меншини у Слов’янську. І, нарешті, інцидент зі стріляниною в місті 20 квітня», – сказав Етерінґтон, але про результати цих обговорень не повідомив.

Раніше в понеділок в ОБСЄ закликали негайно звільнити всіх заручників, яких утримують сепаратисти у Слов’янську, зокрема, двох українських журналістів Ірму Крат і Сергія Лефтера.

А голова МЗС Андрій Дещиця, коментуючи відмови проросійських сепаратистів Слов’янська пропустити до міста місію ОБСЄ, заявив: це ще раз підтверджує, що російська сторона не зацікавлена в імплементації Женевських угод.

Раніше в понеділок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров твердив, що Женевських угод не виконує влада України.
XS
SM
MD
LG