Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов вимагає результативних антитерористичних заходів


В.о. президента Олександр Турчинов вимагає від силових структур відновлення й проведення результативних антитерористичних заходів для захисту громадян, які живуть на сході України.

«Сьогодні біля Слов’янська були знайдені тіла двох звіряче закатованих людей. В одному з них упізнали зниклого депутата Горлівської міськради, члена партії «Батьківщина» Володимира Рибака, якого викрали напередодні терористи», – йдеться у заяві в.о. президента.

Олександр Турчинов наголошує, що «терористи, які взяли у заручники фактично весь Донецький регіон, перейшли межу, почавши катувати й убивати патріотів України. Вони зухвало кинули виклик не лише нашій державі, але і всьому світовому співтовариству, коли демонстративно поглумились над рішеннями, які були ухвалені у Женеві».

Олександр Турчинов звинуватив Росію у «підтримці й потуранні терористам».

Сьогодні у Слов’янську, що на Донеччині, було знайдене тіло чоловіка, схожого на викраденого кілька днів тому депутата Горлівської міськради Володимира Рибака. Його викрали 17 квітня. Перед викраденням Рибак намагався пройти в міськвиконком, щоб зняти прапор так званої «Донецької народної республіки», але на вході у будівлю у нього виник конфлікт із представниками самооборони.

Минулого четверга на переговорах у Женеві були досягнуті так звані Женевські домовленості. Вони передбачають, що всі «незаконні озброєні формування» мають бути роззброєні, а ті, хто зайняв державні будівлі, мають покинути їх. Сторони також вирішили, що захоплювачів будівель, які складуть зброю, треба амністувати. Тим часом сепаратисти на Сході України, які діють за підтримки Росії і дії яких в Україні кваліфікують як тероризм, відмовилися виконувати цю домовленість, висуваючи різноманітні вимоги. Захід нагадує Росії, що вона має вплинути на сепаратистів.
XS
SM
MD
LG