Доступність посилання

ТОП новини

Екс-командувача ВМС Березовського оголошено у розшук – Генпрокуратура


Екс-командувача Військово-морських сил України Дениса Березовського оголошено у розшук. Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури. За інформацією ГПУ, у справі Березовського наразі триває досудове розслідування.

«Денис Березовський надав іноземній державі, Російській Федерації, допомогу у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності. Головним управлінням нагляду за дотриманням законів у воєнній сфері Генеральної прокуратури підготовлено повідомлення про підозру Березовському за частиною 1 статті 111 (державна зрада, що карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років) Кримінального кодексу України, після чого Печерським районним судом Києва винесено ухвалу про його затримання та доставлення до суду для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Проведення розшукових дій доручено Службі безпеки України.

У понеділок президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким призначив заступником командувача російського Чорноморського флоту контр-адмірала Дениса Березовського.

Денис Березовський встиг день побути командувачем ВМС України. Його призначили на посаду 1 березня, а вже 2 березня звільнили після того, як він зрадив присязі і перейшов на бік проросійських сепаратистів.

Проти Березовського відкрите кримінальне провадження за статтею про державну зраду. За цим правопорушенням передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років.

Денис Березовський також є у списку осіб, проти яких Європейський союз запровадив санкції за підрив територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.
XS
SM
MD
LG