Доступність посилання

ТОП новини

Путін мусить віддати території, які він вкрав в України – американський конгресмен


Путін мусить віддати території, які він вкрав в України – американський конгресмен
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Путін мусить віддати території, які він вкрав в України – американський конгресмен

Україна може видобувати половину газу, який вона споживає, таким чином скоротивши залежність від російського «Газпрому». Про це заявив американський конгресмен Ед Ройс на брифінгу делегації представників Конгресу США у Києві.

«Україна зможе видобувати 50% (від загальної потреби) газу до 2020 року, якщо ми матимемо можливість розвивати газові ресурси тут. Це має бути комбінація стратегій, які, ми віримо, зможуть допомогти знизити вартість енергоносіїв та зробити Україну менш залежною від «Газпрому» – монополіста на газовому ринку. Тож це напрямок, в якому ми плануємо співпрацювати», – зазначив Ройс, який очолює закордонний комітет Палати представників.

Конгресмени у Києві наголосили, що президентські вибори, які в Україні заплановані на травень, мають стати «відповіддю Путіну».

«Весь світ спостерігатиме за цими виборами. Ми маємо бути впевнені, що вони пройдуть чесно. І це буде відповідь Путіну, що він не зможе розбити вільну і демократичну Україну, тому що український народ не дозволить йому це зробити», – зауважив конгресмен Еліот Енгел.

За його словами, ситуація з анексією Криму та вторгненням у східні регіони України залишаються предметом переговорів між лідерами держав.

«Я вважаю, що він мусить віддати всі території, які він вкрав в України. Тому це надалі будуть обговорювати світові лідери», – наголосив Енгел.

Конгресмени з Демократичної та Республіканської партій спілкувалися у вівторок ввечері з журналістами в Києві після поїздки до Дніпропетровська. У Києві також перебуває віце-президент США Джозеф Байден.
XS
SM
MD
LG