Доступність посилання

ТОП новини

Чорновол закликає Верховну Раду схвалити створення служби боротьби з корупцією


Тетяна Чорновол
Тетяна Чорновол
Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол закликає Верховну Раду ухвалити закон про створення Національної служби боротьби з корупцією.

На брифінгу у кризовому медіа-центрі Чорновол зазначила, що донині Верховна Рада України навіть не внесла відповідний законопроект до порядку денного. Це, за її словами, унеможливлює легалізацію діяльності відповідного органу, як і самі заходи для подолання корупції в органах державної влади і системи управління.

«Я вважаю, таке ставлення парламенту є великою проблемою, тому що на кону стоїть чи буде взагалі цей законопроект ухвалений. Мова йде про створення служби з функціями слідчими, оперативно-пошуковими. Тобто ми говоримо про службу, яка може отримувати сигнал про корупційні дії, розслідувати факти і доводити аж до суду», – зазначила Чорновол.

На думку урядового уповноваженого, шанси на ухвалення закону про створення Національної служби боротьби з корупцією зменшуються з наближенням в Україні виборів президента, а після виборів, імовірно, зменшаться ще більше.

Тетяна Чорновол розповіла, що служба буде займатися боротьбою з корупцією лише у державних, а не у бізнесових інституціях та установах. За словами уповноваженого, ті захоплення адміністративних будівель і підприємств. які відбуваються у різних містах нібито під егідою «антикорупційного бюро», не мають жодного відношення до діяльності офісу урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.
XS
SM
MD
LG