Доступність посилання

ТОП новини

Харківська міськрада закликає ухвалити закон про місцевий референдум


Кернес за цілісну Україну, проте не проти закону про місцевий референдум
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00
Харківська міська рада на засіданні у середу ухвалила звернення до парламенту з вимогою ухвалити закон, який регулював би проведення в Україні місцевих референдумів.

«Ми звертаємося до Верховної Ради України сьомого скликання з вимогою у першочерговому порядку ухвалити закон про місцеві референдуми, який би чітко врегулював процедуру і визначив питання, які можуть виноситися на місцевий референдум, дозволив би реалізувати передбачене статтями 5 та 69 Конституції України право народу на волевиявлення», – озвучив звернення міський голова Харкова Геннадій Кернес.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, з цією вимогою звернення не погодилися представники фракції «Батьківщина» в міській раді. На що Кернес відповів: «Найважливіші питання суспільного життя територіальних громад мають бути винесені на місцевий референдум. Наприклад, відкликати депутатів, відкликати міського голову, розгляд питань місцевого значення».

Водночас Геннадій Кернес зазначив, що, говорячи про закон щодо місцевого референдуму, питання федералізації України ніхто не порушує. «Ні про яку федерацію на місцевих референдумах не може йтися. І я думаю, що більшість харків’ян питання федерації не підтримує», – зазначив харківський мер.

За даними кореспондента Радіо Свобода, коли згадане вище звернення харківських депутатів Кернес оприлюднив перед проросійськими мітингувальниками, які зібралися біля міськради, він не уточнив, що питання федералізації на місцевий референдум не виноситимуть.

У зверненні Харківської міськради також є прохання до керівництва України поновити мовлення російських телеканалів.
XS
SM
MD
LG