Доступність посилання

ТОП новини

Росія не надала вичерпних пояснень, що роблять її війська на кордоні з Україною – МЗС


Росія не надала вичерпних роз’яснень щодо цілей та місця проведення навчань Південного та Західного військових округів Збройних сил Росії, які останніми днями проводяться у безпосередній близькості від кордонів України. Про це йдеться в заяві МЗС України.

«У відповіді Російської Федерації на запит України, направлений згідно з п.16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, не міститься вичерпних роз’яснень щодо цілей та місця проведення навчань Південного та Західного військових округів ЗС Росії», – мовиться у заяві.

За даними відомства, російська сторона також у відповіді на запит України не надала інформації про дату завершення військових навчань, а також кількості і типів залучених до них військових підрозділів.

«З огляду на недостатність отриманої інформації, українська сторона запропонувала Російській Федерації провести 28 квітня 2014 року у Відні консультації для обговорення цього питання. На консультації запрошені також й інші держави, які теж висловлювали свою стурбованість військовою діяльністю РФ поблизу українських кордонів», – мовиться в повідомленні МЗС.

Мінстр оборони Росії Сергій Шойгу у четвер заявив, що через загострення ситуації на південному сході Україні розпочалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових обʼєднань російських Південного і Західного військових округів. Після цього Україна зажада від Росії чітких роз’яснень до 16:00 26 квітня щодо мети проведення у близькості до її території військових навчань російських військ.
XS
SM
MD
LG