Доступність посилання

ТОП новини

США повинні розширити санкції щодо Росії – сенатор Маккейн


Джон Маккейн, американський сенатор-республіканець
Джон Маккейн, американський сенатор-республіканець
США повинні розширити санкції на найбільші російські банки, енергетичні компанії і такі сектори економіки як військова промисловість, які служать інструментами зовнішньої політики Путіна. Як передає «Голос Америки», про це заявив сенатор США Джон Маккейн.

«Зараз настав час для рішучіших дій. Сполучені Штати повинні розширити санкції на найбільші російські банки, енергетичні компанії і такі сектори економіки, як військова промисловість, які служать інструментами зовнішньої політики Путіна», – заявив Маккейн.

«Дії терміново необхідні, щоб Росія відчула ціну за агресію і військову інтервенцію в Україні, яка продовжується і розширюється. За відсутності таких кроків, амбіції президента Путіна будуть лише рости, і криза в Україні, швидше за все, погіршиться і потенційно може поширитися на інші країни регіону», – зазначив американський сенатор.

За його словами, НАТО має рухатися до надійної і постійної військової присутності в Центральній Європі та країнах Балтії, у тому числі до розширених можливостей протиракетної оборони.

«Ми повинні реагувати на прохання українського уряду щодо надання йому конкретної військової допомоги в рамках довгострокових зусиль з реформування і відновлення його збройних сил», – заявив Маккейн.

25 квітня президент США Барак Обама у телефонних розмовах з президентом Франції, канцлером Німеччини та прем'єрами Італії та Великобританії заявив, що Вашингтон готовий ввести нові санкції щодо Росії.
XS
SM
MD
LG