Доступність посилання

ТОП новини

США: наступні санкції проти Росії спрямують на найближче оточення Путіна


Наступне коло санкцій, які США накладуть на Росію, буде спрямоване на осіб із найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна і компаній, які вони контролюють, повідомив у неділю заступник радника з національної безпеки США Тоні Блінкен.

Виступивши в кількох телеефірах американських телемереж CNN, CBS та NBC, Блінкен заявив, що нові санкції будуть накладені на початку наступного тижня і ускладнять Путіну досягнення його мети домогтися економічного зростання, яке він обіцяв росіянам.

Президент США Барак Обама раніше в неділю теж попереджав Росію про нові санкції через невиконання Москвою Женевської заяви щодо України. При цьому він уточнив, що посилення санкцій проти Росії буде ефективнішим, якщо його запровадять одночасно з Євросоюзом, а не якщо це буде одноосібний крок із боку США.

У Євросоюзі, зі свого боку, заявляли, що вже в понеділок обговорять нові санкції проти Росії, і так само йтиметься про розширення списку осіб, які потрапляють під запроваджений раніше другий етап санкцій – персональних візових і майнових обмежень проти окремих громадян, причетних до дестабілізації в Україні. США нині теж перебувають на схожому етапі.

США, ЄС, а також «Група семи» промислово розвинених держав заявляли, що будуть готові запроваджувати третій етап санкцій – проти цілих секторів російської економіки, – якщо Росія піде на пряме воєнне вторгнення на Схід України.
XS
SM
MD
LG