Доступність посилання

ТОП новини

Від ГПУ вимагали затримати кримінального авторитета, щоб уникнути провокацій 9 травня


Близько 20 запоріжців пікетували Генеральну прокуратуру України, вимагаючи притягти до відповідальності запорізького бізнесмена і кримінального авторитета Євгена Анісімова («Анісіма»).

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активісти підозрюють Анісімова, який зараз перебуває в розшуку, в жорстокому розгоні запорізького Євромайдану 26 січня. Запоріжці побоюються, що залишаючись на волі, Анісімов може організувати чергову провокацію у місті під час святкувань Дня перемоги 9 травня.

За словами члена Комітету з нагляду за діями влади у місті Запоріжжя Ірини Лех, термін досудового розслідування в справі Анісімова продовжили до 24 липня.

«Простими словами «Анісім» скоро знову з’явиться у Запоріжжі. Тільки цього разу його ОЗГ (організована злочинна група), яка складається зі спільників, посилиться фінансуванням із Москви», – сказала Лех.

За її словами, Анісімов два минулі тижні провів у Москві. На думку Ірини Лех, таким чином із російськими спецслужбами відбувається відпрацювання плану зі здійснення провокацій для дестабілізації ситуації в Україні.

Активісти передали до Генеральної прокуратури звернення з вимогою притягти Анісімова до відповідальності.

За словами заступника начальника Головного управління забезпечення діяльності органів прокуратури Василя Роля, Генпрокуратура завтра розгляне, «чи вживаються належні заходи із затримання громадянина Анісімова». Роль також повідомив, що питання про передачу розслідування справи Євгена Анісімова із Генпрокуратури до прокуратури Запоріжжя найближчим часом розгляне в.о. генпрокурора Олег Махніцький.

Також активісти зібрали близько 8 тисяч підписів за відставку мера Запоріжжя Олександра Сіна, якого звинувачують у неналежному виконанні посадових обов’язків.

Запорізького бізнесмена Євгена Анісімова затримали в аеропорту «Бориспіль» у жовтні минулого року за підозрою у здирництві на підставі кримінального провадження за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України (здирництво). Санкція цієї статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі. У повідомленні про затримання Анісімова Міністерство внутрішніх справ назвало заарештованого кримінальним авторитетом на прізвисько «Анісім». Суд у Запоріжжі виніс припис про утримання Анісімова під вартою на два місяці – на час досудового слідства. Після суду Анісімова етапували до Києва. 26 січня Анісімову був змінений запобіжний захід на домашній арешт, після цього він втік.
XS
SM
MD
LG