Доступність посилання

ТОП новини

Силові структури мають не допустити зриву виборчої кампанії – Турчинов


Силові структури мають не допустити зриву виборчої кампанії. Про це заявив виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов на нараді з головами облдержадміністрацій у Києві. За його словами, Росія не зацікавлена у чесних і демократичних виборах президента України.

«Саме розуміючи, що це серйозний чинник стабілізації ситуації в Україні, Російська Федерація фінансує тих, хто працює проти нашої держави, намагається зробити все, щоб ці вибори зірвати, але президентські вибори в Україні відбудуться, цього вимагає чинне законодавство, 25 травня поточного року», – сказав Турчинов.

Він наголосив, що до виборів залишилось зовсім небагато часу, і потрібно зробити все, щоб не допустити їхнього зриву. Керівники облдержадміністрацій мають не допустити застосування адміністративного тиску в ході виборчої кампанії, забезпечити рівні умови агітації для всіх кандидатів, а також безпосередньо забезпечити все потрібне для проведення виборів на належному рівні, заявив Турчинов.

Турчинов звернув увагу на те, що силові органи мають не допустити провокацій під час агітації та проведення виборів.В кожній області мають бути створені робочі групи, до складу яких повинні увійти керівництво області, керівництво СБУ, МВС тощо. За словами Турчинова, на ці групи покладатиметься відповідальність за організацію виборчого процесу та недопущення їхнього зриву.

«Я переконаний, що Україна обере президента. І без паніки, без істерії ми з вами стабілізуємо ситуацію, у тому числі у Донецькій і Луганській областях», – сказав він.

Проросійські сепаратисти упродовж останніх тижнів захопили адміністративні будівлі і відділи міліції у кількох містах на Донеччині та Луганщині.

Частина лідерів сепаратистів закликають до проведення референдумів щодо відокремлення від України і приєднання до Росії.
XS
SM
MD
LG