Доступність посилання

ТОП новини

Міліція Донецької області дотримується нейтральної позиції – Пушилін


Денис Пушилін
Денис Пушилін
Міліція Донецької області дотримується нейтральної позиції стосовно подій в регіоні. Як повідомляє УНІАН, про це так званий співголова уряду «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заявив на прес-конференції у Москві.

Він заявив, що міліція області деморалізована і частково розійшлася по домівках. За його словами, ополченці зверталися до міліціонерів, щоб ті повернулися на роботу і забезпечували порядок на вулицях.

При цьому він повідомив, що вилетів до Москви з Донецька «відносно благополучно», але не готовий говорити, коли повернеться, щоб у нього не виникло проблем при поверненні. Пушилін заявив, що проживає в Донецьку, у захопленій будівлі ОГА, і дуже давно не був дома.

При цьому він повідомив, що у лавах ДНР багато провокаторів і зрадників, тому він не готовий говорити про подальші плани, спершу треба провести референдум. Пушилін повідомив, що Росія надає в першу чергу інформаційну і консультаційну допомогу.

Після анексії Криму у квітні проросійські озброєні бойовики захопили адмінбудівлі у низці міст Донецької області. Вони викрадають, катують і вбивають людей, беруть заручників.

6 квітня в Донецьку проросійські мітингувальники штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради і ухвалення депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії. 7 квітня сепаратисти, які захопили будівлю, оголосили про створення суверенної держави «Донецька республіка» і про проведення до 11 травня референдуму.
XS
SM
MD
LG