Доступність посилання

ТОП новини

У Львові мера просять стриматись у святкуваннях через події на сході


Проросійські сепаратисти палять шини на блокпосту поблизу Слов'янська, 2 травня 2014 року
Проросійські сепаратисти палять шини на блокпосту поблизу Слов'янська, 2 травня 2014 року
Громадськість Львова звернулася до мера Андрія Садового з проханням скасувати або суттєво скоригувати цьогорічні святкування Дня міста Львова у зв’язку з подіями на південному сході України.

На думку підписантів звернення, а це громадські діячі, майданівці, митці, журналісти, веселощі та розваги у час загрози окупації – недоречні, бо святкування «може засвідчити байдужість до відчаю та тривоги співгромадян». А костюмовані паради, концерти, перформанси із залученням дітей, які тягнуть на шнурівках іграшкову військову техніку, автори звернення розцінили як неповагу до мешканців південного сходу.

Цього року святкування дня Львова триває з 1 до 4 травня. Маюуть відбутися десятки розважальних заходів, концертів, фестивалів, ярмарків.

3 травня у центрі Львова запланований святковий парад, де в окремій колоні мають йти діти і тягнути за собою іграшкову військову техніку, щоб показати абсурдність війни.

За інформацією Радіо Свобода, сьогодні у міській раді відбудеться нарада з приводу звернення громадськості, на якій вирішать, чи скасовувати окремі заходи.

Сьогодні близько 4:30 у Слов’янську поновилася активна фаза антитерористичної операції. Як повідомляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, «взяті під контроль дев’ять блокпостів у межах Слов’янська».
XS
SM
MD
LG