Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські «Захисники Харкова» вимагають припинити АТО в Слов’янську


«Захисники Харкова» вимагають припинити АТО в Слов’янську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
Близько 150 проросійських «Захисників Харкова» і представники організації «Боротьба» зібралися на мітинг на площі Свободи біля пам’ятника Леніну з вимогою припинити антитерористичну операцію в Слов’янську Донецької області.

Люди кажуть, що обурені тим фактом, що українські правоохоронці й військові «застосовують силу проти мирного населення». У руках люди тримають плакати «Слов’янськ, ми з тобою», «Слов’янськ, тримайся», «Руки геть від Слов’янська». Ці ж самі гасла люди час від часу вигукують, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Наші вимоги незмінні – відставка уряду, відставка губернатора і, звісно, референдум. Вимоги щодо Слов’янська: вся військова техніка, яка використовується у антитерористичній операції, нехай покине межі Харківської та Донецької областей», – сказав Радіо Свобода координатор громадської організації «Боротьба» Денис Лєвін.

Активісти закликають харків’ян вийти на безстрокову акцію протесту, щоб підтримати жителів Донецької області.

По периметру площі чергують наряди міліції. При цьому міліція взяла в кільце пам’ятник Леніну.

Рух центральними вулицями державтоінспектори не перекрили, центральні станції метро «Університет» та «Держпром» продовжують працювати на вхід і вихід.

У Слов’янську відбувається антитерористична операція, місто оточене українськими силовиками. Міністерство оборони заявило про двох загиблих військовослужбовців і кількох поранених під час обстрілу бойовиками вертольотів Мі-24 поблизу Слов’янська. За даними відомства, проти українських силовиків використовують сучасну російську зброю.
XS
SM
MD
LG