Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Сході звільняють викрадених західних журналістів


Збройні проросійські сепаратисти в Донецькій області через кілька годин звільнили захоплених ними сьогодні західних журналістів і українських членів їхніх груп, повідомили самі журналісти.

Зокрема, про звільнення групи повідомила журналістка CBS News зі США Кларісса Ворд.

Група в порядку, але, за її словами, викрадачі побили одного з членів групи.

Журналістка повідомила своєму виданню, що її разом із продюсером і ще двома працівниками захопили біля Горлівки, перевезли до Слов’янська і тримали з зав’язаними очима кілька годин, забороняючи розмовляти, а також допитували їх про громадянство і про їхні родини. За словами журналістки, серед сепаратистів поширена «дуже сильна антиамериканська риторика».

Також звільнений і американський журналіст Майк Джиґліо з видання BuzzFeed, якого викрали разом із перекладачкою й рештою групи.

Як повідомив він у твітері, їх захопили по дорозі до Слов’янська і утримували в місті три години, при цьому одного з журналістів трохи побили. Журналіста попросили довести, що він американець: він мав назвати столицю США і вимовити слово “garden”; за його словами, цю перевірку він пройшов. Він звернув увагу, що, коли викрадачі возили їх із зав’язаними очима, було чути, що перед наближенням до своїх же блок-постів сепаратисти пересмикували затвори своєї зброї через внутрішню недовіру поміж ними. На думку журналіста, причиною затримання були, серед іншого, страх і паніка серед проросійських бойовиків, які «дуже залякані».

Крім того, в Донецькій області сьогодні викрадали й журналістів британського телеканалу SkyNews. За повідомленнями, сепаратисти відпустили й їх разом із іншими.

На територіях, досі підконтрольних бойовикам, безперешкодно діють тільки представники засобів інформації Росії, які повідомляють про події значною мірою так, як їх бачать сепаратисти.
XS
SM
MD
LG