Доступність посилання

ТОП новини

Терористи у Слов’янську слухаються тільки Росію – МЗС про звільнення спостерігачів ОБСЄ


Андрій Дещиця, в.о.міністра закордонних справ України
Андрій Дещиця, в.о.міністра закордонних справ України
Виконувач обов’язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця вважає звільнення місії ОБСЄ в Слов'янську доказом того, що терористи там слухаються тільки Росію. Про це він написав у своєму Twitter.

«Спільними силами звільнені члени місії ОБСЄ. Всі 12 виїхали зі Слов'янська. Ще один доказ того, що терористи там слухаються тільки Росію», – повідомив міністр.

Сьогодні з’явилася інформація про те, що захоплених у Слов’янську військових спостерігачів ОБСЄ звільнено. Крім сімох спостерігачів, сепаратисти звільнили співробітників СБУ, які супроводжували місію ОБСЄ.

У Службі безпеки України стверджують, що російська сторона причетна до захоплення інспекторів ОБСЄ в Слов'янську.

Сепаратисти у Слов'янську 25 квітня взяли в полон інспекційну групу, що прибула до України згідно з рішенням ОБСЄ для зміцнення заходів безпеки.

Звільненню інспекторів передувала заява Служба безпеки України про те, що вона отримала докази безпосереднього впливу російської сторони на захоплення членів військової версифікаційної місії країн-учасників ОБСЄ. Про це повідомили у прес-служба СБУ.

«Попри заяви російської сторони про те, що відповідальність за захоплення заручників лежить на Україні, запис телефонної розмови між спеціальним представником президента РФ Володимиром Лукіним та ватажком озброєних терористів «Стрєлком» Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) свідчить про те, що офіційна російська сторона координує дії бойовиків і має безпосередній вплив на їхні рішення», – йшлося в повідомленні прес-служби СБУ

За даними СБУ полковник ГРУ Росії Ігор Гірін діє в Україні під іменем Ігор Стрєлков. Він народився 17 грудня 1970 року. Номер паспорта громадянина Росії: №4506460961, зареєстрований у Москві за адресою Шенкурський проїзд 8Б, квартира 136..
XS
SM
MD
LG