Доступність посилання

ТОП новини

Росія розтоптала принципи міжнародного права – уряд про недопущення Джемілєва до Криму


Мустафа Джемілєв, лідер кримських татар
Мустафа Джемілєв, лідер кримських татар
Уряд України вимагає негайного скасування всіх заборон і обмежень, які застосовує Росія щодо кримських татар. Про це йдеться в заяві уряду.

«Уряд України висловлює глибоке обурення діями окупаційної адміністрації, яка грубо перешкоджає в'їзду в Криму лідера кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. Перешкоджаючи багаторічному борцю за права і свободу кримськотатарського народу в'їхати на свою Батьківщину, російська сторона в черговий раз розтоптала наріжні принципи міжнародного права й виразно показала світові, що ховається під її цинічним «занепокоєнням» реалізації права народів на самовизначення», – йдеться в повідомленні.

В уряді підкреслили, що особливо огидним це виглядає напередодні 70-ї річниці депортації кримських татар, яка супроводжувалася загибеллю десятків тисяч людей.

«Уряд України розцінює такі дії проти багаторічного в'язня радянських таборів, одного з головних фундаторів руху за права людини в СРСР як відродження сталінських репресивних практик і відтворення сталінської політики гноблення народів і національної дискримінації», – зазначено в заяві.

Кабмін вимагає негайного скасування всіх заборон і обмежень, які застосовуються до кримськотатарського народу та його лідерів.

Сьогодні після кількагодинного блокування російськими силовиками КПП в Армянську лідер кримських татар Мустафа Джемілєв так і не зміг потрапити до Криму.
XS
SM
MD
LG