Доступність посилання

ТОП новини

Добкін вважає Авакова відповідальним за смерті в Одесі й вимагає його відставки


Кандидат на президента України від Партії регіонів Михайло Добкін вважає виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова відповідальним за смерті на південному Сході країни та вимагає його відставки.

Про це йдеться в заяві Добкіна з приводу подій в Одесі, розміщеній на офіційному сайті Харківської обласної організації Партії регіонів.

На думку Добкіна, події в Одесі сталися «при повному потуранні влади».

Він висловив переконання, що непрофесіоналізм керівництва правоохоронних органів призвів до того, що в Україні масово захоплюються державні будівлі та установи, стратегічно важливі об'єкти, готуються і реалізуються замовні вбивства.

«Ми вимагаємо в терміновому порядку порушити питання про відставку Авакова з посади голови МВС. Саме на цій постаті лежить відповідальність за смерті українців на південному Сході країни. Його спроба замінити брак професіоналізму черговим політичним популізмом призвела до нових кривавих подій», – наголосив Добкін.

Розглядаючи захоплення адміністративних будівель на Сході України як наслідок «непрофесіоналізму правоохоронних органів», кандидат від Партії регіонів називає антитерористичну операцію українських силовиків на Сході, спрямовану на звільнення регіону від проросійських бойовиків, «каральною акцією проти свого народу, за яку їх чекає слава Герострата і Вищий Суд».

За офіційними даними, внаслідок подій в Одесі 2 травня загинули близько 40 людей і дві сотні зазнали поранень.
XS
SM
MD
LG