Доступність посилання

ТОП новини

Визволені інспектори ОБСЄ та українці прибули до Києва


До Києва прибули військові інспектори ОБСЄ, визволені з полону в Слов'янську.

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України, у київському аеропорту їх зустріли прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виконувач обов’язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця, заступник міністра оборони Ігор Кабаненко, а також посли Чехії, Польща та Данії, країн, з яких походять експерти ОБСЄ.

Крім того, були звільнені п’ятеро громадян України: Ігор Туранський, Олександр Матвієнко, Валерій Удод, Олексій Плющев та Андрій Колодка.

Яценюк повідомив, що поспілкувався з українськими військовими, які перебували в заручниках: «Вони мужньо вистояли із нашими західними колегами. Будь-які спроби «розколоти» їх не вдалися, і всі тримались в єдності… Наші мужні військові вистояли і вижили».

Прем’єр підкреслив, що в полоні залишаються бійці спецпідрозділу «Альфа». Він звернувся до керівництва СБУ, щоб їх «негайно повернути до Києва живими та неушкодженими».

Глава уряду подякував усім, хто брав участь в операції з визволення військових інспекторів ОБСЄ.

Він також висловив співчуття сім’ям загиблих в трагічних подіях в Україні.

У звільненні експертів ОБСЄ брав участь представник президента Росії Володимир Лукін. СБУ та МЗС України заявили, що звільнити заручників вдалося лише після отримання сепаратистами відповідних інструкцій з Москви.
Інспекторів ОБСЄ звільнено з полону терористів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00
XS
SM
MD
LG